7 Ekim 2018 Pazar

ZAMANDA YOLCULUGUN TARİHTEKİ İZLERİ



Zamanda yolculuğun tarihteki izleri

1- 1928'de Cep Telefonuyla Konusan Kadin: 6 Ocak 1928'de gosterime sunulan Charlie Chaplin'in filminin bir karesinde arkada cep telefonuyla konusak bir kadin geciyor. Bu goruntudeki kadinin zaman yolculugu yaparak gecmise geldigi ve farkinda olmadan bu film cekimi karesine girdigi dusunuluyor.



2- Compact Disk Kutusu: 1800 lerde yapilmis bir  resimde, oturan adamin elinde plastic kapakli modern cd kutusu bulunuyor. O donemlerde plastic bulunmamisti. Bu turk compact fisklerde ilk 1908 de kullanilmaya baslandi. Bu resimdeki kutuyu elinde tutan kisinin zamanda yolculuk yaparak o goruntuye girdigi dusunuluyor.


3- Trafik Kazasi: New York Times Meydaninda, Haziran 1950'de bir adam arabasiyla bir yayaya carpar ve yaya olur. Olen adamin adi Rudoloh Fentz'dir ve uzerinde  19.yuzildan kalma giysiler vardir. Cevreden insanlar bu kazaya tanik olurlar ve polisi beklerken beden birdenbire ortadan kaybolur. Geriye, kaza sirasinda cebinden dusurdugu 70 Dolar para,atlarinin bakimi ve at arabasinin yikandigina dair kesilmis bir fatura, 1876'da yazilmis bir mektup bulunur. Polis kayitlara cesedin kayip oldugunu gecirir. Bu kisi gecmisten gelecege gelmisti. Muhtemelen kaza gecirir gecirmez uyanmistir. Cogumuz boyle seyler yasariz  ve uyaninca da, ruyamizda vuruldugumuzu,kaza gecirdigimizi, suda boguldugumuzu gorduk deriz. O yasadigimiz olay gecmiste veya gelecekte olmussa,ordan birileri tarafindan goruntu veya fotograf cekilmisse, bu sekilde ortaya cikiyor.



4-Gozluklu, Baski Tisortlu Adam: 1941'de bir kopru acilisi toreninde cekilmis bu fotografta halkin arasinda elinde modern kamera,gozluk ve logo baskili t-shirt olan ilginc bir adam var. Kimse bu resmi aciklayamamis. Bu da yine gelecekten o zamana gitmis olan bir kisinin, tesadufen cekilmis goruntusudur.


5-Cin'de Bulunan  Saat: Aralik 2008'de Cin'de arkeolojik bir kazida,400 yillik bir tabut bulunuyor.Tabutun etrafindaki toprak ve taslar temizlenirken,topraga karismis bir saat bulunuyor. Isvec yapimi saatte zaman 10:06 olarak durmustu. Bu satin cok eskiden bir zaman yolcusu tarafindan dusuruldugune inaniliyor.

6-Ingiliz Subayin Zamanda Yolculugu: 1935 yilinda bir ingiliz subay pilot,  ucagiyla  Edinburgh'da terkedilmis bos bir havaalaninin uzerinden ucuyor. Sonra ayni gun ayni yoldan geri donen pilot bu sefer havaalaninin tamamen yenilenmis, mekaniklerin  mavi tulumlu oldugunu ve hava kuvvetleri ucaklarinin sariya boyanmis halde park edildigini goruyor. Olayi ustlerine rapor ediyor.

Daha sonra 1938 yilinda Kraliyet Hava Kuvvetleri gercektende ucaklarina sariya boyamis, O havaalani yeniden kullanima acilmis ve mekanikler mavi uniforma giymeye baslamislar.
Pilot gokyuzunde yer alan bir yildiz gecidinden gecip zaman sicramasi yasamistir.


7-Vanishing Hotel: 1979 yilinda bir cift Ispanya'ya tatile giderken Fransa'da yolunun uzerinde olan tarihi bir otelde bir gece kalirlar. Otel ve calisanlari sanki yuzyil onceden kalma gibiydi. Cift oteli cok begenirler, resimler cekerler. Donuste yine ayni otelde kalmak isterler ve geldiklerinde ayni yerde oteli bulamadiklari gibi orda cektikleri fotograflarida fotograf makinesinde bulamazlar.


 8- Cafede bulunan mektuplar: Bir kisi cafede otururken masanin altinda gizli bir cekmecede  birkac not bulur. Bu notlarda zaman yolculugu yapmis Dave adinda bir kisinin  zaman makinesindeki ariza nedeniyle 2013 yilinda takili kaldigi ve geri donmek icin yardim istedigi yaziyor.  Notta 2013 yili icin 'ilkel kultur' diye bahsediliyor. Ayni cekmecede ona yazilan cevaplarda "uzay-zaman-manyetik ışık kondansatörü"nden bahsediliyor. 



9-Cern Deneyini Gelecekten Gelenler Durdurdu:
 Cern deneyinde calisan, Kopenhag’daki Niels Bohr Enstitüsü uzmanı Holger Bech Nielsen ve Kyoto’daki Yukawa Fizik Teorisi Enstitüsü’nden Masao Ninomiya tarafından kaleme alınan iki makalede, Hadron deneyinin gelecekten gelen bazı insanlar tarafından bilerek sabote edildiği öne sürüldü. Bu haber  fizik sitesi arxiv.org sonra da New York Times gazetesinde de yayinlandi.





Makale: Aasma Estephan                                                                                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.