7 Mart 2019 Perşembe

DUNYA DISI YASAMA KANIT OLABİLECEK 10 TARİHİ RESİM

Size "Yoksa UFO'ları mı Anlatıyorlar" Diye Sorduracak, Gizem Dolu 10 Tarihî Resim


Sanat tarihine meraklı insanların ilgisini çeken, kimi zaman sanat uzmanları ile komplo teorisyenlerini birbirine düşüren resimlere odaklanacağız bu içeriğimizde.  
Özellikle dinî niteliği de olan eski sanat eserlerinde uzaylılara dair birtakım simgeler gizlenmiş olabilir mi? İşte kafanızda bu konuya dair soru işaretleri uyandıracak 10 sanat eseri!

1. "The Annunciation with Saint Emidius", (Aziz Emidius'tan Duyuru) (1486)

"The Annunciation with Saint Emidius", (Aziz Emidius'tan Duyuru) (1486)
İtalyan sanatçı Carlo Crivelli'nin 1486'da yaptığı bir eser olan "Aziz Emidius'tan Duyuru" Cebrail'in, Hz. İsa'nın doğumunu, Hz. Meryem'e müjdelemesini anmak için yapılmıştır. 
Kimileri, resimde Hz. Meryem'in üzerinde parlayan ışık halkasının bir UFO olduğunu öne sürüyor.

Ancak sanat uzmanları, bu ışığın bulutlar arasında toplanan küçük bir melek grubunu gösterdiğini belirtiyor. Yüzük ve ışık görünümlü obje Meryem Ana'ya doğru inen kutsal ruhu temsil ediyor.

Ancak sanat uzmanları, bu ışığın bulutlar arasında toplanan küçük bir melek grubunu gösterdiğini belirtiyor. Yüzük ve ışık görünümlü obje Meryem Ana'ya doğru inen kutsal ruhu temsil ediyor.

2. "Ume No Chiri", (1844)

"Ume No Chiri", (1844)
Bu resim 1803'te Doğu Japonya'nın Hitachi kıyılarında sürüklenmekte olan, gizemli ve bilinmeyen bir cismi gösteriyor. Kimi araştırmacılar bunun denizcilerinin okyanusta yüzerken keşfettikleri UFO benzeri bir objeyi tasvir ettiğini düşünüyor. 
Bu nesne "Toen shōsetsu" (1825),  "Hyōryū kishū" (1835) ve "Ume-no-chiri" (1844) üç farklı Japonca metinde anlatılmıştır.  Metinlere göre, cisim cam ve çelikten yapılmıştı ve içine tek bir insanı sığdırabilecek büyüklükteydi.  
Nesnenin ne olduğu hâlâ çözülebilmiş değil...

3. "Glorification of the Eucharist", (Eucharist'in Yüceltilmesi), (1600)

"Glorification of the Eucharist", (Eucharist'in Yüceltilmesi), (1600)
İtalyan sanatçı Ventura Salimbeni tarafından 17. yüzyılda yapılan bu çalışma, Tanrı'nın ve Hz. İsa'nın Tanrı'nın Krallığı'na bakmalarını gösteriyor. 
Ancak kimileri ikisi arasında garip, yuvarlak nesnenin, Rusya'nın Sputnik Uydusu ile benzerlik göstermekte olduğunu öne sürüyor.

4. "Saint Wolfgang and the Devil", (Aziz Wolfgang ve Şeytan) (1475)

"Saint Wolfgang and the Devil", (Aziz Wolfgang ve Şeytan) (1475)
15. yüzyılda Rönesans'ın Avusturyalı ünlü ressamı Michael Pacher, Aziz Wolfgang'ın Şeytan tarafından kandırılarak bir kilise inşâ ettirdiğine dair efsaneye atıfta bulunarak yapmış bu resmi. 
Aziz Wolfgang ise 10. yüzyılda yaşamış olan Bavyera Bölgesi'ndeki Regensburg'un Piskoposuydu. Bazı araştırmacılar, resimdeki tasvirin Şeytan'a değil, dünya dışı bir varlığa ait olduğunu düşünüyorlar.  
Başka araştırmacılara göre ise bu zayıf bir teori. Çünkü, Şeytan, dinî sanatların uzun tarihi boyunca çok çeşitli garip biçimlerde temsil edilmiştir.

5. "The Baptism of Christ", (Mesih'in Vaftizi) (1710)

"The Baptism of Christ", (Mesih'in Vaftizi) (1710)
"Mesih'in Vaftizi" 18. yüzyılda Hollandalı sanatçı Aert De Gelder tarafından yapıldı. 
UFO araştırmacıları, Vaftizci Yahya'nın ve Hz. İsa'nın üzerine ışık saçan, disk benzeri nesnenin bir UFO olabileceğini düşünmekteler. Bu araştırmacılar, bu resmin UFO'ların varlığına dair sanat eserlerinde yer alan en ilginç ve en önemli bulgulardan biri olduğunu düşünüyor. 
Sanat tarihçileri ise bu resmin İncil'deki "Cennet açıldı, Ruh bir güvercin gibi indi ve ışığını onun (Hz. İsa) üzerine koydu.", pasajına bir gönderme olduğunu belirtiyor.

6. Peru Tepe Oymaları

Peru Tepe Oymaları
Peru'da, tarihi 1ila 6. yüzyıla uzanan ve Nazcalar gibi eski Peru halkları tarafından tepelere oyularak yapılan resimler bulunmakta. Peru Çölleri'nin bu ünlü resimleri hakkında çeşitli teoriler de mevcut. Bu resim, 6. yüzyıldan kalma ve kimilerine göre,  uzaylı benzeri bir figürü tasvir ediyor. 
Yöre sakinlerinin bunların mesaj olarak, uzaylılara hitaben yaptıklarını düşünüyor kimileri.  Ancak diğer görüş ise bunların Peruluların eskiden inandıkları Tanrılar'a gönderilen mesajlar olduğu yönünde. 
Bu resimler ilk kez 1939 yılında bu resimler üzerinde uçan bir pilot tarafından görüldü ve 1994 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine alındı.

7. "Madonna with Saint Giovannino", (15. Yüzyıl) Domenico Ghirlandaio

"Madonna with Saint Giovannino", (15. Yüzyıl) Domenico Ghirlandaio
15. yüzyılda yapılan bu resimde, İtalyan Rönesans sanatçısı Domenico Ghirlandaio, Meryem Ana'yı iki çocuğuna bakarken tasvir etmektedir. Resim, İtalya'nın Floransa şehrindeki Palazzo Vecchio'da bulunuyor. 
Ancak bu tablo sanat tarihçileri arasında tam bir tartışma konusu. Soru şu: Meryem Ana'nın (Madonna) omzunun üzerinde ne var?

Resme daha yakından baktığımızda UFO benzeri bir cisim görülüyor ve bir adam da gökyüzüne o cisme doğru bakıyor!

Resme daha yakından baktığımızda UFO benzeri bir cisim görülüyor ve bir adam da gökyüzüne o cisme doğru bakıyor!
UFO araştırmacılarına göre bu tablo uzaylıların varlığına işaret ediyor. Ancak sanat uzmanları, bu çağın eserlerinde, ilahî ışık biçimindeki parlayan bulutların dinî simgeler olarak sıklıkla kullanıldıklarını belirtiyor...

8. Visoki Decani Manastırı'ndaki Çarmıha Gerilme Resmi (1350)

Visoki Decani Manastırı'ndaki Çarmıha Gerilme Resmi (1350)
1330 yılında Metohija'da inşâ edilen (Kosova'nın Güneybatı kısmı) Visoki Decani Manastırı'ndaki "Çarmıha Gerilme" resmi ilginç bir ayrıntıya sahip.
Resmin üst köşelerine dikkatle bakalım şimdi:

Resme daha yakından baktığımızda bir bilim kurgu filmindeki tek kişilik uzay gemilerine benzer ilginç cisimler ile karşılaşıyoruz.

Resme daha yakından baktığımızda bir bilim kurgu filmindeki tek kişilik uzay gemilerine benzer ilginç cisimler ile karşılaşıyoruz.

Görüldüğü üzere tek bir kişinin sığabileceği boyuttalar. Bu fütüristik cisimlerin ne olduğu ise tartışma konusu...

Görüldüğü üzere tek bir kişinin sığabileceği boyuttalar. Bu fütüristik cisimlerin ne olduğu ise tartışma konusu...

9. Uzay Gemisine Benzeyen Mağara Resmi

Uzay Gemisine Benzeyen Mağara Resmi
Tarihi M.Ö. 13 bin yılına uzanan mağara resminde uzay gemisine benzeyen bir cisim görüyoruz.

10. Astronota Benzeyen Mağara Resmi

Astronota Benzeyen Mağara Resmi
Tarihi M.Ö. 10 bin yılına uzanan bir başka mağara resminde ise astronot görünümlü figürlere rastlıyoruz. 
Son derece ilginç gerçekten de...
Makale: Taner Bayram
https://onedio.com/haber/size-yoksa-ufo-lari-mi-anlatiyorlar-diye-sorduracak-gizem-dolu-10-tarihi-resim-750283

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.